Laat ik nou altijd gedacht hebben dat je van een groepsticket alleen gebruik kunt maken als je met een groep van station A naar station B reist en dat je dan als groep de hele reis bij elkaar moet blijven.Het tegendeel blijkt waar te zijn. De NS biedt deze fikse korting ook aan reizigers die samen willen reizen, maar niet vanaf dezelfde plek. Daarom is de enige voorwaarde voor zo’n groepsticket dat je dezelfde eindbestemming hebt. En dat werpt een heel ander licht op de zaak.

 

 

In het NOS nieuws

Vorige week vrijdag haalde dit onderwerp zelfs het 8 uur journaal van de NOS. Want steeds meer jongeren maken gebruik van NS-groepstickets.Via speciaal daarvoor opgerichte Facebookgroepen kopen ze gezamenlijk de kaartjes in om spotgoedkoop te kunnen reizen. Zo kost een retourtje soms maar zeven euro, ongeacht de bestemming. En dat is wel heel aantrekkelijk.

Mag dat van de NS

Hoewel in de voorwaarden van de NS staat dat groepsretour  bedoeld is voor mensen die er samen de hort op willen gaan worden de kaartjes nu op een andere manier gebruikt. Het mag gewoon. De de conducteur kan namelijk niet controleren of jij in Amsterdam woont en de vrienden waarmee je “reist” in Groningen, Rotterdam en Maastricht. Belangrijk is dat jullie die dag allemaal naar bijvoorbeeld Utrecht gaan.

Hoe werkt het

Je logt met je Facebookaccount in op  grouptickets, klikt op je eindbestemming en reisdatum en er verschijnen andere gebruikers die op dezelfde dag ook daar naartoe gaan. Je kiest  een groep met die eindbestemming en wacht tot er 10 personen zijn. Dan is de groep vol en profiteer je van de hoogste korting. Vervolgens koopt één persoon van de groep via Ns.nl de groeptickets en stuurt die tickets per e-mail naar ieder afzonderlijk lid, nadat diegene een bewijs heeft gestuurd dat hij zeven euro heeft overgemaakt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is je naam, geboortedatum en plaats van opstappen in te vullen om met jouw persoonlijke groepticket te kunnen reizen. Dat lijkt simpel allemaal.

Maar zitten er ook addertjes onder het gras?

Als je dit leest zou je zeggen “Nee”. Er moet alleen een groep zijn die dezelfde eindbestemming heeft als jij en ook op dezelfde dag reist. Daarnaast moet er iemand zijn die de ticket wil boeken of je moet dat zelf willen doen. Maar dat kost tijd. Want je moet natuurlijk wel een tijdje online kunnen zijn om in de gaten te kunnen houden of iedereen betaald heeft dus daar moet je de tijd voor hebben. Volgens het artikel dat ik hierover las zegt de Nederlandse Spoorwegen blij te met de groeiende populariteit van de groepskaartjes op Facebook.  Ze vinden het prima omdat de reizigers met elkaar de daluren vullen. Toch zal niet iedereen kiezen voor dit voordeel omdat tickets kopen via een Facebookgroep toch een beetje eng is.  Je moet de persoon naar wie je het geld overmaakt wel vertrouwen en het kost tijd. Maar als je die tijdsinvestering ervoor over hebt en dit avontuur wel aandurft dan kan het je wel geweldig veel voordeel opleveren.

Zou jij via een Facebookgroep een persoonlijk groepsticket kopen?

 

Advertenties

5 gedachtes over “Groepstickets: de meermanskaart waarvan je ook alleen gebruik kunt maken

  1. Slim bekeken zeg, van die jongeren die zo’n FB-pagina hebben opgericht!
    Zelf heb ik geen FB (en wil ik ook niet), dus voor mij wordt het – denk ik – dan al wat moeilijker om het op die manier te doen. Maar wat ik me afvraag… Hoe groot moet zo’n ‘groep’ eigenlijk zijn? Kun je dit bijvoorbeeld ook met z’n tweeën doen?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s