Er gaat niets boven Groningen

Er gaat niets boven Groningen en voor Noorderlingen is dat misschien ook wel zo. Het is in ieder geval mijn favoriete stad in het Noorden en vanaf mijn huis goed te bereiken.Binnen 30 autominuten sta ik op de Grote Markt. Maar dan betaal ik wel 2,40 euro per uur om mijn auto te parkeren.
Het kan ook voordeliger, maar dan moet je wel over meer tijd beschikken en het niet erg vinden om ook een halfuurtje in de bus te zitten. Of om een half uurtje te lopen. Maar daarover later meer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voordelig de stad in

Rond Groningen Stad liggen namelijk 5 P&R terreinen (waar je m.u.v. P+R Euroborg) gratis kunt parkeren om vervolgens met de bus verder de stad in te gaan. Voor 6,– euro per dag kun je met maximaal 4 anderen met de citybus heen en terug naar het centrum rijden. Het kaartje betaal je met je pinpas bij de kaartjesautomaat bij de bushalte of op het P&R parkeerterrein waar je geparkeerd staat.
Het schijnt ook dat je het kaartje in de bus contant kunt afrekenen bij de buschauffeur. Maar of dát werkelijk zo is weet ik niet, ik heb het nog nooit gedaan en ik kan me ook niet voorstellen dat een buschauffeur daarop zit te wachten.
Pinnen dus. En geduld hebben, want de rij is vaak lang voor de kaartjesautomaat en het programma moet je even doorhebben. Maar dan kun je wel voordelig de stad in.

Een andere mogelijkheid die je kunt proberen is om gratis te parkeren bij Ikea, de bus de bus te laten en het stukje naar de stad gewoon te gaan lopen.
Want voordat je bij de dichtstbijzijnde bushalte bent, je bent aangesloten in de rij wachtenden voor de kaartjesautomaat en misschien ook nog de pech hebt dat de bus net weg is, dan had je al een heel eind op weg naar het centrum kunnen zijn.
Want als je deze route volgt sta je binnen een half uurtje midden op de Grote Markt en heb je helemaal geen parkeer- en vervoerskosten.

Dus mocht je binnenkort een dagje Groningen willen doen neem deze gratis tip dan eens in overweging.
Zoek je ook nog wat leuke tips voor de stad zelf dan kan ik je deze aanbevelen. Ik vond ze op live the life you love, een leuk blog waarin Daphne als geboren en getogen Groningse schrijft over dé hotspots in Groningen die je beslist gezien moet hebben.

Ga je liever naar een andere leuke stad, ik heb ook nog parkeertips voor Amsterdam en Utrecht voor je. Maar deze bewaar ik voor een volgende keer.

Heb jij ook een tips waar je voordelig kunt parkeren? Laat het me gerust weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s