Kamperen doe je in een tent. En dan het liefst in een echte, van stevig katoen. Die tegen een stootje kan. Dus niet in een caravan of in een mobile home. Nee, geef mij maar een echte tent. Dat is er voor mij maar één: een De Waard. Maar de De Waard tenten lijken een uitstervend ras te worden. Je ziet ze nog maar zelden op de camping. Terwijl er vroeger toch een hele hype rondom deze tenten was. Als je een De Waard had, dan kampeerde je pas echt!

Volvo Station en 2 blonde kinderen
Met een Volvo stationcar, 2 blonde kinderen en een Retriever op de achterbank was het plaatje helemaal af. Niet dat dát op ons van toepassing is maar je zult begrijpen dat ik wel in het bezit ben van een De Waard. Een die al 35 jaar oud is en wij een kleine 20 jaar geleden hebben overgenomen van mijn broer en toenmalige schoonzus, bij wie het De Waard kamperen met de paplepel was ingegoten. Maar na verloop van tijd  kwam bij hun een eind aan het kampeertijdperk. De tent belandde op zolder.

Wij daarentegen groeiden als gezin uit ons tentje en hadden behoefte aan een groter exemplaar, met meer leefruimte. En zo verhuisde de De Waard van mijn broer naar ons. Eerst als leentent, maar na een paar jaar was hij echt van ons. En werd hij ons toevluchtsoord op menig camping. Zodra hij stond kon de vakantie beginnen.

Doen we de tent weg?
Maar nu staan wij op het punt om de tent weg te doen. De kinderen willen niet meer met ons kamperen en ik zie er ook tegenop om het hele gevaarte op te zetten en na afloop in te pakken. En als het weer een beetje tegenzit hem thuis alsnog uit te pakken, weer op te zetten en te laten drogen. Daarnaast is het geen sinecure dat opzetten van een De Waard. Hij weegt namelijk zo’n 35 kilo, is verpakt in een enorme plunjezak en neemt de hele kofferbak in. Tel daarbij nog eens een tas per gezinslid, de nodige kampeerattributen en alles wat je nog meer meesjouwt als je op pad gaat. Dan is een aanhanger geen overbodige luxe. Maar dat is mij het allemaal waard!

Maar toch,  gebruiken zal ik hem niet meer. Ik heb hem daarom ter overname aangeboden aan mijn neef die net als onze kinderen is grootgebracht met een De Waard. Maar hij is (nog) geen kampeerder en twijfelt of hij het ooit zal worden en ziet dus van mijn aanbod af. En omdat onze eigen kinderen niet staan te trappelen om later te gaan kamperen en zeker niet in een De Waard zit er niets anders op dan hem op Marktplaats  te zetten. Daar worden er nogal wat exemplaren aangeboden. Wellicht allemaal om dezelfde reden waarom ik hem van de hand wil doen: De kinderen zijn uitgevlogen, hij is te groot, te zwaar, te dit en te dat. Maar hoe langer ik naar de advertenties en bijbehorende foto’s kijk besef ik dat ik mijn De Waard eigenlijk helemaal niet kwijt wil. Hij hoort bij mij, hoort bij ons gezin. Daarnaast ligt hij me niet in de weg, dus waarom moet hij dan weg?

Of toch maar niet
En als mijn neef met zijn gezin, of mijn eigen kinderen later toch willen gaan kamperen dan is een belletje of appje genoeg: Dan heb ik een tent: Een échte De Waard. En ook de aanhanger mogen ze gebruiken. Hij wordt dus niet verkocht. Hij blijft. En dat voelt goed.

Wil je ook eens in zo’n stoere retro tent kamperen? Op de volgende campings  kun je een De Waard huren. En wil je er een hebben? Kijk dan eens op Marktplaats. Of koop er een nieuw in een van de 4 De Waard winkels. Je zult er geen spijt van hebben, het is de investering meer dan waard.

Kampeer jij nog in een echte tent?

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Echt kamperen doe je in een De Waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s