Alweer een poosje geleden deelde ik op Facebook deze fietsroutes die de ANWB had geselecteerd en door Hotelspecials in een blog waren verwerkt. Maar naast mooie fietsroutes stond er ook een handige tip in dit artikel. Namelijk deze:

Gebruik je telefoon als navigatie
Ga je met de fiets “de hort op” dan kun je natuurlijk kiezen voor een fietskaart of een knooppuntenboekje maar tegenwoordig kun je ook een speciale fiets app installeren. Bijvoorbeeld de de Fiets!-app of de ANWB fiets-app. Hiermee kun je een route uitstippelen en kun je voorkomen dat je verdwaald.

Lijkt deze fiets app je wat? Kijk dan even op ANWB app. Wellicht kun je voor de komend weekend een leuke route uitstippelen. Op de gratis app vind je 20 fietsroutes met informatie over wat er onderweg te zien is of er horeca is en er schijnt ook informatie over fietsservicepunten te worden gegeven. Meestal is dit bij een horecagelegenheid waar ze een fiets reparatie kit beschikbaar hebben. Altijd handig voor pech onderweg.

Geen internet nodig
Als je de fiets app gebruikt dan heb je geen internetverbinding nodig. Hij werkt namelijk op GPS.  En als je alleen de volgorde van je knooppunten wilt zien dan kun je de GPS ook uitzetten en dat spaart je batterij van je telefoon.

Kortom het lijkt mij een reuze handige app voor als je een fietstocht gaat maken. Temeer omdat de routes voortdurend up tot date worden gehouden. Heb je aan de gratis routes niet genoeg en wil je zelf een route samenstellen? Neem dan een abonnement.  Hiermee krijg je toegang tot de knooppuntenplanner en nog eens 20 kant-en-klare ANWB fietsroutes. En mis je knooppunten? Dan kun je een mailtje sturen naar fietsen@anwb.nl. Wellicht dat jouw verzoek wordt gehonoreerd met een leuke route bij jou in de omgeving.

Gebruik jij op de fiets een navigatiesysteem? 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Navigatie voor op de fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s